DAVID المدير
الجنس :
تاريخ التسجيل : 16/04/2009
| موضوع: أحلى لازانيا ممكن تاكليها او تعمليها في حياتك الإثنين 7 ديسمبر 2009 - 12:57 | |
| [ندعوك للتسجيل في المنتدى أو التعريف بنفسك لمعاينة هذا الرابط] المقادير:1- الباشميل:معلقتين كبار سمنةنص كوب دقيق3-2 بيض حسب الحجمكيلو لبن وزيادة شويةفلفل- ملح2- العصاج:بصلتين وسطنص كيلو لحمة مفرومة احمرصلصة(معجون طماطم)مكعب مرقة فراخسمنة للتحميرفلفل-ملح3- خلطة الجبنة:نص علبة جبنة ريكوتاكوب جبنة موزاريلاكوب جبنة بارميزان مبشورةبيضةرشة ريحان مجفف4- لازانيا:انا افضل المستوردة لها طلع احلى وكمانمش بتلزق مع بعضهاوفي منها اللي لونها اخضر معمولة من السبانخ جميلة برضهالعلبة على قد الصينيه بتاعتي تعملها مرتينالطريقة:1-الباشميل:نسخن السمنة ونحط عليهم الدقيق ونحمره لحد ما يصفر شويةنحط اللبن عليهم ونفضل نقلب مش نسيبه الا لما يدوب الدقيق في اللبن ويبقى تقيل بس يكون اخف شوية من باشميل المكرونة بالفرن بعدها تضيفي البيض وتضربيه بالمضرب عشان الباشميل سخن والبيض ممكن يستويبعدها تحطي الملح والفلفل وتسيبيه...2-العصاج:نفرم البصل ونحطه على السمنة لحد مايبقى ذهبي بعدين نضيف له اللحمة ونقلبهم ولما نحس ان اللحمة استوت نضيف نصف برطمان الصلصة ومكعب الماجي وكوب ماء او كوب وربع ونخليهم يتسبكوا شوية..ونحط ملح خفيف عشان المكعب مالح وفلفلأختياريممكن نضيف جزر مبشور مع خلطة العصاج ويستوي معاها3- الجبنة:نخلط الأنواع مع بعض ومع البيض والريحاندلوقتي احنا حضرنا كل حاجة نجيب صينية كبيرة ونحط فيها مية وملح وشوية زيت ولما تغلي نحط قطع اللآزانيا تقريبا اربعة او 3 مش كلهم مع بعض عشان مش يلزقوا مع بعض....في الوقت دا نحضر صينيتنا اللي هنعمل فيها 1-ندهن الصينية في قعرها شوية باشاميل2-نحط اول طبقة من اللآزانيا بعدين طبقة من العصاج ونرش من خلطة الجبنة على العصاج بعدين طبقة باشميل وماتقلقوش انهم يدخلوا في بعض عادي..3- نضع طبقة تانية من اللآزانيا ونعيد نفس الخلطة.4-نضع طبقة اخرى من اللآزانيا ودي اخر طبقة بعدين نغطيها بالباشميل فقط ونرش جبنة موزاريلا وبارميزان.توضع في فرن ساخن حرارته 200 درجة لحد مايتحمر من الأطراف بعدها تشغلي الشواية اللي فوق عشان تحمري وجهها..بالهنا والشفاملحوظات:1-الطريقة دي تنفع من غير جبنة الريكوتا والريحان لو مش متواجدين,,,بس انا دقتها في مطعم ايطالي كانوا فيها عجبتني جدا وبقت في وصفتي دايما...2-ممكن تزودي الطبقات بنفس الطريقة حسب عمق الصينية بس الحقيقة هي كده كفاية عشان تعرفوا تاكلوها ومش تكون تقيلة..بس اهم حاجة ان اللآزانيا تكون اخر طبقة[size=16] 3-ممكن تحسوا ان الطريقة صعبة بس حقيقي هي سهلة لو جمعتي كل الأحتياجات وبجد محدش داقها عندي الا لما نسفوهاااااااااااا
| |
|